tirsdag den 21. januar 2014

Majspandekager med guacamole og chili rejer

I Jyllandsposten forleden var der denne ret som lige passede som supplement til aftensmaden i dag. Vi havde nogle rester, der skulle spises, men manglede en forret, for at vi have nok til 3 mand. Jeg skriver den som jeg lavede den.
Forret til 3:
3 majspandekager:
2 dl majsmel
1 tsk. bagepulver
1 æg
1 dl vand
75 g majskerner
salt
olie til stegning
Alle ting blandes til en dej som steges på en pande i olie.
Guacamole:
1 stor moden avokado
saften af ½ lime
1 spsk. meget fint rødløg
salt
Kødet af avokadoen moses med en gaffel sammen med limesaften, så det ikke bliver brunt. Rødløg og salt blandes i.
Rejer:
200 g rejer
saften af ½ lime
1 stk. chili flager
oregano
olie til stegning
Rejer vendes med lime, chili flager og salt, og steges i olien. Pas på de ikke får for meget, så bliver de hårde.
Pandekagerne arrangeres med først guacamole og dernæst rejer ovenpå.

 
Eftertanker: Det smagte dejligt, rejerne kunne godt have haft lidt stærkere chili smag. Det bliver hurtigt koldt, måske en fordel at arrangere på en varm tallerken. Kunne godt have haft dobbelt portion guacamole for min skyld.

torsdag den 2. januar 2014

Nem forret med rejer, mango og avokado




En ultra nem, hurtig og lækker forret er rejesalat med mango og avokado.
Til ca. 5 personer:
1 moden mango
2 modne avokoado
400 g gode rejer
saften af ½ lime
Dressing:
2½ dl creme fraiche
saften af ½ lime
salt og peber
lidt sød chili sovs eller lidt hakket tørret chili
Dressingen blandes, evt et par timer før, så den kan stå og trække. Mango kødet skæres i tern og dryppes skraks med lime saften. Mango kødet skæres ligeledes i tern. Mango og avokado blandes med rejerne. Serveres med dressing og flutes.