mandag den 28. januar 2013

Smuldre æblekage med havregryn

Vi har stadig masser af dejlige Belle Boskob æbler på lager, så da der sidst var fødselsdag her i huset, var det oplagt at lave æblekage, som altid er populært.
Til et tærtefad, 4-6 personer
125 g smør
75 g hvedemel
75 g havregryn
125 g sukker
30 g mandler
5-6 æbler
evt 50-100 g bær, f.eks blåbær
2 spsk sukker
1 spsk kanel
Ikke alle her i huset er vild med at tygge i mandler og nødder, derfor starter jeg med at blende mandlerne(med den brune skræld) i foodprocessoren til de er så fine som jeg ønsker den. Derefter blandes smør, hvedemel, havregryn og sukker, og der blandes rundt, blot til det er ensartet.
Æbler skrældes evt, skæres i både og lægges i bunden af fadet. Henover drysses de 2 spsk sukker blandet med kanel. Der kan med fordel drysses lidt blåbær henover også. Dejen fordeles henover. Bages ved 200 gr i ca 30 min, og serveres lun med creme fraiche eller flødeskum.
Tip: Man kan sagtens lave det hele klar i forvejen, og stille fadet i køleskabet indtil det skal i ovnen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Send en kommentar