onsdag den 7. august 2013

Kogt kuller med stegte kartoflerer og spidskål


I weekenden var vi omkring vores ynglings fiske butik, som ligger på havnen i Bønnerup. Denne gang stod vi i kø næsten ud på gaden, der er altid mange mennesker. Forståeligt nok, for de har rigtig mange gode sager. Bagerst lå der blandt andet nogle hele kuller til 10 kr. Vi spurgte fiskemanden, hvad er der galt med dem, siden de ikke koster mere? Han svarede: "Ingenting, folk kender dem bare ikke, så de er ikke så let at sælge. De smager som torsk, og kan tilberedes som sådan" Der var desværre kun 3 tilbage, så dem købte vi, sammen med en del hele rødspætter, som vi elsker, helstegt, paneret på panden.

Til 2 persomer:
2 kuller af mellem str, se billede, vi kogte de 2 mindste, og havde rigeligt
vand til kogning
salt
3-4 hele peber korn
lidt citronsaft
evt lauerberblad
Fisken rengøres, hoved og hale skæres af. Koges hel sammen med ovenstående i 7-10 min.
Stegte kartofler med spidskål:
4-500 g kartofler
1-2 rødløg
½-1 spidskål, alt efter størrelse
salt og karry
olie til stegning
Kartofler skæres i mundrette stykker og koges 4-5 min. Spidskålen snittes på tværs, ved stokken også på den anden led. Rødløget skæres i både. Olien varmes op, karry, kartofler og løg kommes på panden og steges. Spidskålen steges med de sidste par min.

Eftertanker: Smagen var meget tæt på torsk, som fiskemanden havde sagt. Måske var den lidt mere fast. Benene var lidt sværere at pille fra.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar