søndag den 1. december 2013

Stenalderbrød med gulerod


 
Stenalderbrød er brød uden mel, kulhydratfattig og glutenfri, ultra nemt og hurtigt at lave. Det smager skønt med masser af nødder, mandler og frø. Jeg har taget udgangs punkt i det oprindelige stenalderbrød af Thomas Rode eller Kvalimad, men 1 hel dl olie i et mindre brød, gør at jeg får opstød med olie resten af dagen. Jeg har udskiftet halvdelen af olien med reven gulerod, og valnødder er erstattet af hasselnødder.
1 brød:
100 g mandler
100 g hasselnødder
100 g græskar kerner
100 solsikke kerner
100 g sesam frø
100 g hørfrø
100 g reven gulerod
½ dl olie
5 æg
2 tsl salt
Alle ingredienserne røres sammen, og kommes i en 1 Liter form. Sættes i en 160 g varm ovn i ca 1 time og 10 min. Evt. de sidste 10 min uden form.

Eftertanker: Som sagt smager det bare dejligt, jeg bruger det som rugbrød, og om morgenen når jeg får yoghurt eller skyr skærer jeg en skive i små tern og drysser over. Ideen om at udskifte halvdelen af olien med gulerod har virket godt, så jeg ikke kan smage olien resten af dagen.

3 kommentarer:

  1. Jeg har også tit svært med oliesmagen. Jeg har bagt brødet helt uden olie. Det går fint, så aldrig mere olie i mit stenalderbrød, der for øvrigt smager fantastisk. Jeg bager det med 100g tørret frugt, så kan det fint erstatte kage. KH Anne

    SvarSlet
  2. Kommer på så smør på, eller spiser du det bare som det er? KH Louise

    SvarSlet
  3. Man kan tage en skive ost på...det er lækkert! ...men det kan snildt spises uden noget på og som tilbehør.

    SvarSlet