lørdag den 12. april 2014

Karrysovs med løg og æble

Tit laver jeg sovs på løg og æble, som jeg krydrer med forskelligt. Denne gang blev det til en karry sovs til hamburgerryggen. Forskellen på karrysovsen og alm krydret sovs, er at karryen skal med fra starten.
Sovs til 5-6 personer:
2 løg
1 æble
lidt olie til stegning
ca 2 dl vand
1 boullion terning, enten grønsags eller hønseboullion
1-3 tsk karry, alt efter hvor stærk ens karry er
evt lidt smør
evt salt og peber (en bollion terning kan være ret salt, så smag om mere er nødvendigt)
Løget skæres i både eller store tern, og svitses sammen med karryen i lidt olie. Løget skal ikke blive brunt, bare blank. Vand og æble skåret i både samt boullion terning tilsættes og det koger i 15-20 min. Blendes til det er helt jævnt. Koges op igen sammen med en lille klat smør, hvis man gerne vil have en mere samlet konsistens.
Igår gjorde jeg det at jeg satte alle gryder igang på minimum kog, satte kartoflerne til at slukke efter 8 min, sovsen efter 7 min og hamburgerryggen til efter 50 min. Så gik jeg ud i det gode vejr, og vendte først tilbage til gryderne efter knap 1 time. Det hele var mørt og sovsen skulle lige gøres færdig og kødet skæres ud mens porrerne kogte. Jeg har induktions komfur, så det er ikke pladernes eftervarme at det bliver mørt på, men blot det at det står i kogevandet, og kartofler og gulerødder er lige tilpas.

Eftertanker: Sovsen passede fint til hamburgerryggen. dejlig stærk da jeg har en stærk karry for tiden. Æblet giver lidt syrlighed, og denne sovs i forskellige varianter er min fortrukne for tiden. Til fisk bruger jeg istedet for karry at kværne med min fiskekrydder kværn til sidst. Til oksekød bruger jeg ofte timian og eller rosmarin.
Er der en rest sovs tilbage, gemmer jeg den til frokost til næste dage. Her får den lidt ekstra vand, også har jeg en lille portion suppe, som kan suppleres med grønt, rejer eller f.eks kylling rester og suppe horn (spagetti der blot skal koges 3-4 min.).

2 kommentarer:

 1. Er du stoppet med din blog?
  Jeg kan vældig godt lide din Header med billede og tekst :-)
  Som min mors ord: "Jeg lever i naturen, med naturen og af naturen" :-)
  Hilsner og en god dag.

  SvarSlet
 2. Ja jeg har holdt en laaang pause, men har længe tænkt, at nu må jeg snart i gang igen. Måske din opfordring er det der skal til.

  SvarSlet