mandag den 31. marts 2014

Torsk i fad med spinat, tomat og feta


Fra "Alle tiders kogebog" blev jeg inspireret til denne ret, som jeg ændrede en del. Her er min version til ca 5 personer:
500 g torskefillet
500 g optøet spinat
1 stort løg, hakket
1 stor snack peber, skåret i små tern
olie til stegning
2 dl fløde
revet muskatnød
salt og peber
saften af ½ citron
2 store tomater
75 g feta ost (eller salattern)
salt og peber
Løg og snack peber svitses i lidt olie på en pande, kun så løgene bliver blanke. Spinaten kommes i og koges op. Fløden og muskatnød kommes ligeledes i, og koges op. smag til med salt og peber.Blandingen hældes i bunden af et stort ildfast fad. Halvdelen af fetaen smuldres over. Ovenpå lægges torskefilleten, som overdryppes med citron saft. Tomaterne skæres i skiver og lægges over fisken, og resten af fetaen smuldres over. Sættes i ovnen ved 200 gr i ca ½ time.

Eftertanker: Smagte skønt, jeg elsker spinat med muskatnød, og det giver noget smag til den neutrale torsk. Vi fik brasede kartofler, da vi havde nogle kogte kartofler i køleskabet. Desuden rødbede salat med æble og brombær. Det passede fint sammen, men kogte kartofler eller ris vil også være fint.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar