lørdag den 9. marts 2013

Grydestegt oksemellemskært

Med meget begrænset arbejdstid, men lang simretid kan man fremtrylle denne meget skønne, meget møre steg. Vores slagter laver altid oksemellemskært rullestege, når vi får slagtet. Det er skåret af tykkammen, og er egentlig ikke det mest møre kød på dyret. Derfor skal det simre så længe, men så bliver det også så mørt, at man kan tygge det med øjenlåget. Stegen er vel egentligt også det man kalder gammeldags oksesteg.
Til ca 6 personer:
1,5 kg oksemellemskært
smør eller olie til bruning
ca 1½ L vand
3 boullionterninger
2-3 gulerødder
1-2 løg
3 lauerbergblade
salt og frisk kværnet peber
Stegen brunes godt i en gryde. Der hældes vand ved så stegen næsten er dækket. Boullion terninger, gulerødder delt i 2-3 stykker og løg i både + lauerbergblade kommes ved. Vær forsigtig med saltet, da mange boullion terninger er ret salte. Lad gryden småsimre i 2 timer. Vend den et par gange, men ellers står den bare og passer sig selv. Der kan laves den skønneste sovs af kogevandet der blot jævnes. Det er bestemt ikke meget brun sovs vi laver her i huset, men hertil er det skønt. Som variation til sovsen kan nogle af gulerodsstykkerne og løg bådene blendes sammen med kogevandet, og derefter jævnes. Det gør ikke sovsen ringere.

Vi fik kartoffelmos og marinerede gulerødder til. Stegen blev spist rub og stub. Pigerne er ligesom jeg ikke de store kød spisere generelt, men de synes lige som jeg, at det her er godt. Tømeren vil derimod hellere have noget med en mere fast struktur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar