lørdag den 29. september 2012

Græskar suppe med bacon-gulerods topping

Nu er det tid til græskar suppe, plejer at lave af de forskellige gule græskar, men havde et lille grønt græskar på 1,2 kg. Deraf blev der 775 g græskar kød til suppe:
775 g græskarkød i tern
200 g løg i både
2 fed hvidløg
175 g kartoffel i tern
1 stort syrligt æble, skrællet og i både
7,5 dl vand, mængden kan variere alt efter hvor meget vand der er i græskaret
2 grønsagsboullion terninger
salt og frisk kværnet peber.
Alle grønsagerne kommes i en gryde med vand og boullion terninger. Hvidløgene mases med en bred kniv og kommes i. Det hele koger 20-30 min til kartofffel terningerne er helt møre. Blendes, og kommes tilbage i gryden, og varmes op, smages til med salt og peber.
Topping:
200 g bacon i tern
3 gulerødder
Gulerødderne skrældes og rives groft.
Baconen steges på en pande, fedtet hældes fra og gulerødderne steges med. De skal stadig være sprøde, og ikke bløde.

Suppen serves med topping i skål ved siden, så man selv kan putte på.

Eftertanker: Laver græskar suppe hvert år, men det er 1.gang jeg har lavet denne topping. Det var et hit, selv de kødelskende mænd til bords var meget tilfredse med retten. Har senere lavet efter samme opskrift på et Halloween græskar. Det smager ikke af så meget, og der skal flere smagsstoffer til. F.eks lidt tørret chilie.

2 kommentarer:

  1. Vi skal lave græskarlygte i efterårsferien, så det er dejligt vi kan bruge indmaden til aftensmad, er spændt på at smage suppen. VH Anne

    SvarSlet
  2. Hej Anne.
    Jeg har efterfølgende selv lavet suppen af et halloween græskar, og der vil jeg sige at den suppe smagte ikke af helt så meget. Lidt mindre vand, og lidt flere krydderier, vil nok være gavnligt til sådan et. Måske lidt chili, hvis man er til det.

    SvarSlet