onsdag den 19. marts 2014

Spinat pande med porrer, hvidløg og squash

Fodbold antusiasten lavede forleden almindelig kogt hamburgerryg og kartofler til, så i går var der en rest kød og kartofler tilbage. I sidste uge var vi i Tyrkiet, og der var rigtig mange gode grønsager på bordet hver dag. En gennemgående ting var varm spinat, men ikke fløde stuvet. Jeg har søgt på tyrkiske opskrifter, men ikke kunnet finde lige den vi oftes fik. Der var i alt fald hvidløg i og måske løg. Da jeg havde squash og porrer, kom min blanding til at se sådan ud:
450 g frossen spinat
2 lange porrer, skæres i tynde skiver som evt hakkes
2 fed hvidløg, hakkes
½ squash, skæres i tern
olie
muskatnød
salt og peber
Spinaten optøes og drænes for vand. Porrer og hvidløg svitses på panden. Når det er faldet sammen kommes squashen på, og tilsidst spinaten. Det hele varmes godt igennem, og smages til med krydderierne.
Jeg lavede en ovn æggekage med kartofler, krydderet med en anelse chilie pulver samt hamburgerryggen kold serveret ved siden af. Kødet kunne også været skåret i tern, og være kommet ned i æggekage dejen, hvis man gerne vil have kødet varm.

Eftertanker: Det var ikke, som vi fik det i Tyrkiet, for der var ikke muskatnød og squash i, men det blev rigtig godt. Tømeren syntes, at det var bedre end det vi fik i Tyrkiet. Sammen sætningen var også god.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar