lørdag den 15. september 2012

Gullashsuppe

Jeg er ikke den helt store kødspiser, vil egentlig helst have grøntsager, men her er en ret hvor jeg virkelig nyder kødet:
3-4 personer:
500 g oksetern af god kvalitet
300 g løg
2 fed hvidløg
200 g gulerod
1 dåse hakkede tomater
1 rød peber
500 g kartoffel
smør/margarine
1-2 okseboullion tern
1 spsk paprika
6 dl vand = 2 x opfyld i den tomme dåse
evt 2 lauerberblade
salt og peber
Kødet brunes i smørret, og tages op af gryden igen. Hakkede løg og hvidløg svitses i fedtstoffet fra kødet. Kødet kommes tilbage i gryden sammen med løg, tomater, gulerødder i skiver, vand, boullion tern og paprika og lauerberblade. Koger 1 time eller mere. Kartofler og rød peber i tern kommes i gryden, og det hele koger videre til kartoflerne er møre. Suppler evt med lidt mere vand, hvis du synes. Smages til med salt og peber.
                                                                            
Eftertanker: Det er let at lave, kræver bare at man begynder i lidt god tid, og så smager det bare så godt.

4 kommentarer:

  1. Er det 2fed hvidløg eller 2 hele??

    SvarSlet
  2. Ja, undskyld der skal selvfølgelig stå 2 fed

    SvarSlet
  3. super tusinde tak :) tror hellere jeg må blive follower ;) for det er da en lækker opskrift ;)

    SvarSlet
  4. ja kan også laves med hakket oksekød hvis man vil lave en lidt billiger og hurtiger udgave det smager også dejligt
    i stedet for dåse tomater bruger jeg tomat pure/kompot som jeg selv koger af tomater af egen avl
    når jeg har for mange til vi kan nå at spise dem koger jeg pure/kompot og kommer i fryseren her bruger jeg halve mælkekatoner med en fryse pose i til at ned fryse i da det ikke fylder så meget i fryseren men er dejligt at kunne hente ( solmodne tomater )der når man er uden for sæsonen

    SvarSlet