mandag den 29. oktober 2012

Blender muffins med æbler, fedtfattige

Brun blenderkage har været udgangspunkt for denne opskrift. Blenderkagen har jeg været glad for pga det er nemt og hurtigt at lave en kage, hvor hele for processen foregår i blenderen eller foodprocessoren. Brun blenderkage er bare for fed for mig, så derfor har jeg lavet en del eksperimenter for at gøre den mere fedt fattig. Lige nu har vi æble sæson, så derfor oplagt at bruge æbler. Smøret har jeg simpelthen udskiftet med rå æble som jeg blender. Sukker mængden er reduceret, da æble har lidt sødme. I denne udgave har jeg lavet muffins, men den kan også bages hel i en springform.
Ca 14 muffins:
150 g skrældet æble uden kernehus
1,5 dl mælk
2 æg
100 g sukker
50 g mandler
2 tsk vanilie
2 tsk bagepulver
175 g mel
Æble kommes i blenderen og findeles sammen med mælken. Æg og sukker kommes i og blendes med. De hele u smuttede mandler kommes i. Overvej nu hvor findelt de skal være, hvis der stadig skal være lidt mandelstykker, skal der ikke blendes ret længe. Melet hældes ned oveni sammen med bagepulver og vanilie. Hastigheden sættes ned, og der køres lidt for fordeling. Har du kun en lille blender, kan melet lige røres med blenderblandingen i en skål. Fordeles i muffins forme og bages i ovnen i 18-20 min. Brug strikkepinde testen.


Eftertanker: Det er lige en kage for mig. Ikke tung og ikke for sød, også er det bare så nemt og hurtigt. Man kan jo også bruge et runket æble der trænger til at blive spist. Hvis man bager den i en stor springform istedet for som muffins, skal den have ca 35 min.

1 kommentar:

  1. Så fantastisk lækre muffins... Tak for den opskrift

    SvarSlet