mandag den 29. oktober 2012

Farsfad med løg og æble

Jeg er mere til farsbrød end frikadeller. Det der med at stå og stege frikadeller som skal passes, nej så hellere ind i ovnen, så kan det passe sig selv. Lige nu har vi æblesæson, så kommer en gammel kending på bordet:
Til 4 personer
500 g flæskefars
1 æg
2 dl vand
1 dl mel
salt og frisk kværnet peber
2 løg
2 æbler
bacon
Farsen røres til en lind fars med æg, vand og mel. salt og peber i. Løg og æble hakkes. 1/3 af farsen fordeles i skål eller lille brødform. ½ af løg og æble henover. Igen et lag fars og løg og æble. Der sluttes med et lag fars og bacon fordeles over. Sættes i ovnen i 200 gr i 45-50 min.



Eftertanker: Det smager af nostalgi og barndom, for det var en ret min Mor lavede. Dengang kunne jeg også rigtig godt lide det, og de 2 unge mennesker ved bordet idag synes også godt om det, så retten er tidløs.

1 kommentar: