lørdag den 10. november 2012

Blender kage, bananudgave, eller blender bananmuffins, fedtfattig



Med udgangspunkt i den gamle opskrift Brun Blenderkage, har jeg udviklet denne nemme og lækre og fedtfattige opskrift, ved bl.a at erstatte smørret med blendet banan.
Til ca 16 muffins eller en kage i springform.
175 g banan uden skrald
2 æg
1½ dl mælk
100 g sukker
50 g hasselnød
2 tsk vaniliesukker
3 tsk bagepulver
175 g hvedemel
Banan blendes. Æg og sukker og mælk kommes i blenderen og blendes med. Nødderne kommes i og blendes. Overvej hvor findelt de skal være, hvis der stadig skal være nøddestykker, skal de ikke blendes ret længe. Melet og bagepulver og vaniliesukker kommes i og blendes med et øjeblik. Har du en mindre blender, kan den sidste proces foregå i en skål, hvor melet vendes rundt med blender massen.
Hvis du laver muffins, kan du bruge kugleis skeen, den passer lige i størrelse til en muffin.
Muffins bages ved 200 gr ca. 20 min, de skal være let gyldne. Kommer du dejen i en springform, skal den have 35-40 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar