tirsdag den 30. april 2013

Indbagt svinemørbrad med pikantost og bacon

Denne variant på svinemørbrad laver vi både på grill og i stegegryde.
Til ca 4 personer:
1 svinemørbrad
1 pakke sliced bacon
ca 1/4 pakke pikant smøreost, man kan også bruge en neutralost sammen med krydderurter
salt of friskkværnet peber
Svinemørbraden pudses for fedt og hinder, og der skæres derefter en dyb rille på langs. Pikantost fyldes ned i rillen sammen med salt og peber. Bacon strimlerne rulles rundt, så man hele tiden prøver at låse enden med den nye strimmel, der snøres lidt tilbage, også fremefter. Kan det forståes?
I stegegryde:
olie til bruning
1-2 dl vand
1 svineboullion terning
Mørbraden brunes ved god varme i olien på alle sider. Derefter kommes 1 dl vand sammen med boullion terningen kommes ved, og der skrues ned for varmen. Står og småsimrer ca ½ time. Hold øje med at gryden ikke koger tør, så må der suppleres med lidt mere vand.
Væden kan bruges til sovs.
På grillen:
Lægges blot på grillen, og vendes ofte. Tiden er afhængig af temperaturen på grillen, og om det er en kuglegrill.


Eftertanker: Nemt og smager godt ved begge metoder. Billederne er fra en grydestegt model.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar