lørdag den 4. maj 2013

Kartoffel klatkager med brændenælder og krydderurte dressing

På bloggen Hverdagensbedrifter.dk fandt jeg opskriften Polske kartoffelklatkager. Da brændenælde høsten er startet fik jeg ideen til denne kobination, som jeg dog kom lidt mere æg i, end i den oprindelige opskrift på kartoffelklatkager. Brændenælder er meget sunde, se indekset under min opskrift på brændenældebrød.
Til 2 personer:
650 g kartoffel
100 g brændenældeskud, man kan selvfølgelig også bare bruge lidt spinat
2 spsk mel (med top)
2 æg
salt og peber
olie til stegning
Kartoflerne skrældes og rives fint. Brændenælderne skylles og klippes med en saks ned i skålen, så de findeles. Begge dele blandes sammen med æg, mel og salt og peber. Lægges på panden i tynde klatter, der trykkes lidt sammen. Der kan steges 2-3 ad gangen på en mellem str. pande.
Serveres med creme fraiche oprørt med masser af purløg og persille.

Eftertanker: Vi fik en stegt fiskefillet og tomat til. De skal serveres, mens de er helt varme, så smager de virkelig godt. De bliver hurtigt kolde, og hvis de ligger i en stak under låg for at holde dem varme, bliver de bløde. Så man skal næsten begynde at spise, mens de sidste står og steger færdig. Man kan naturligvis også bruge spinat istedet for brændenælder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar