fredag den 22. november 2013

Grønkåls lasagne

Det er fredag aften og Tømeren stod for madlavningen. Han havde besøgt forældrene, og fået en kasse frisk grønkål med hjem. Det blev så til grønkåls lasagne med frikadeller til.
Til 5 personer:
600 g frisk grønkål, fint hakket
5 store rød løg, hakket
olie til at svitse i
4 dl boullion
3/4 olie
5 dl mælk
ca 3 spsk mel
muskatnød, reven
salt og peber
ca 15 lasagne plader
Grønkål og rødløg svitses til kålen er faldet sammen. Boullionen hældes ved og det småkoger ca 15 min.
Der laves en opbagning af olie, mel og mælk, en bechamelsovs som koges godt igennem. Der tilsættes muskatnød og salt og peber. Sovsen blandes med kålfyldet, 1/4 af dette kommes i bunden af et ildfast fad. Herover lasagne plader, sovs, lasagne plader, sovs, lasagne plader og til sidst sovs. Sættes i ovnen ved 180 gr i ca 1 time.

Eftertanker: Det var godt, det smagte rigtigt godt og mættede også godt. De unge mennesker ved bordet tog også flere gange. Det tog noget tid at klargøre grønkålen, men man kan selvfølgelig også bare bruge frossen grønkål.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar