onsdag den 6. november 2013

Selleri-æblesuppe

Jeg er ikke den helt store fan af knoldselleri, men vil utrolig gerne "lære" at spise det. Det går bedst hvis det bliver godt blandet med andre grønsager. Her er det blandet med æbler og kartofler, og resultatet blev godt.
Hovedret for 2 personer:
350 g knoldselleri, skrællet vægt, skåret i tern
250 g kartoffel, skrældet vægt, skåret i tern
30 g smør
1-2 tsk karry
3/4-1 L grønsagsboullion, start med 3/4 L, man kan altid supplere op
3 æbler, skrældes og skæres i tern
1 spsk hvidvinseddike, kan udelades hvis man ikke vil have det mere syrligt.
ca 1½ dl madlavningsfløde
salt og peber
persille til drys
Selleri og kartoffel svitses i smør sammen med karry, pas på det ikke brænder på. Boullionen hældes ved, og gryden koger ca 15 min. Æble ternene kommes ved,  og gyden koger videre ca 10 min. Blendes og fløde og vineddike blandes i. Gryden bringes i kog igen et øjeblik. Smages til med salt og peber. Persille drysses på ved servering.

Eftertanker: En nydelse med knodselleri også for mig. Smagsfuld, syrligt og sødt, og mættede rigtig godt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar