tirsdag den 4. december 2012

Oksetværreb med æble-løgsovs


Oksetværreb er bedst som simremad, da det skal koge længe for at blive mørt, men tilgengæld er så også rigtig godt, og den reelle arbejdstid er kort. Forleden prøvede jeg en ny version med æble-løgsovs.
Kød til 5-7 personer:
2,2 kg oksetværreb
2 store løg
2 hvidløg
2-2½ L boullion
salt og frisk kværnet peber
smør
Kødet brunes i smør på alle sider. Løg skæres i både og hvidløg hakkes let og kommes ned i gryden og svitses med et øjeblik. Kødet dækkes af vand +boullion terninger. Salt og peber ved. Små simrer ca 2½ time eller til benene let slipper kødet.


Æble-løgsovs til 4 personer:
2 syrlige æbler
1 dl fond fra ovenstående gryde
løgene fra ovenstående gryde
ca 1½ dl vand
salt og frisk kværnet peber
Æblerne skrældes og skæres i både og koges møre med fond fra gryden. Løgstykkerne fiskes op fra kødgryden, og der suppleres med først 1 dl vand. Blendes og gives et opkog. Smag til med salt og peber og evt mere vand, smag til hvor stærk du vil have sovsen.

I bedste stop madspild stil gemmes resten af den gode fond til suppe eller fond til sovs. Frys evt i afmålte portioner alt efter, hvad det skal bruges til. Jeg har selv planlagt en løgsuppe en af de nærmeste dage.

Eftertanker: Dejligt mørt som simremad skal være,og skøn sovs. Jeg er normalt ikke den store sovse spiser, men sådan en sovs gør kogte kartofler til noget særligt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar