lørdag den 15. december 2012

Små foccacia med bacon

Fra Politikkens bog om Supper af Anne Majgaard har jeg prøvet denne gode opskrift:
16 stk:
12½ g gær (1/4 pakke)
3 dl vand
1½ tsk fint salt
2 spsk olie
500 g pizzamel
1 spsk olie til skålen
1-2 spsk tørret rosmarin, eller friske kviste
en pakke sliced bacon
2 spsk olie til at dryppe med
1 tsk finger salt eller kokkesalt til at drysse med
1 dl isvand til ovnen
Gæren opløses i lunkent vand, salt og olie tilsættes. Kog lidt af melet i ad gangen. Ælt dejen på meldrysset bord i 10 min, eller lidt mindre i røremaskine. Form dejen til en kugle, læg den i en skål, og hæl 1 spsk olie over, og vend den rundt. Dæk skålen til og lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 2 timer. Dejen trykkes blidt, og deles i 16 stykker, som formes til kugler. Læg dem på en plade og tryk dem flade. Hæver igen ca ½ time. Drys rosmarin eller læg en lille kvist på bollen sammen med et lille stykke bacon. Pres det ned med fingeren, eller brug en knyttet med hånd så knoerne vugges frem og tilbage ned i bollen. Stænk med olie og drys med lidt salt.
Sættes ind i en 240 gr varm ovn og isvandet hældes ind i bunden af ovnen. Bag brødene i 10 min og sænk temperaturen til 220 gr og bag ca. 10 min mere. De skal være gyldne i bunden.
Eftertanker: De smagte bare rigtig godt til dagens suppe, som var løg suppe. Den salte smag af bacon var godt sammen med den sprøde bolle. Desværre poppede bacon stykket op på de fleste. Det skrumpede også lidt i længden. Så bacon stykket skal være lidt længere end bollen. Måske skal man klemme dejen lidt om det i enderne. Nå men smagen var i alt fald skøn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar