onsdag den 12. juni 2013

Tagliatelle med broccoli og pesto med okse kødboller til

Inspireret af Jamie Oliver lavede jeg til aften denne pasta ret med broccoli og pesto. Desuden en hjemme komponeret kødbolle opskrift. Pestoen kan man købe en færdig, men da vi har både bacillikum og brændenælder lige udenfor døren, blev det min egen pesto også.
Til 4-5 personer:

Okse kødboller:
500 g oksefars
1 æg
1 stort forårsløg
1 hvidløg
1 håndfuld frisk oregano
salt og peber
olie til stegning
Forårsløget, hvidløget og oregano hakkes fint og blandes i farsen, sammen med æg og krydderier. Kan evt stå i køleskabet og trække inden stegningen. Trilles til valnødde stoer kødboller, som steges ved god varme i olie på panden. Det tager 8-10 min.

Tagliatelle:
500 g færdig frisk tagliatelle pasta
1 broccoli hoved
1 kartoffel, kan udelades
4 spsk grøn pesto
salt
Broccoli hovedet skæres ud. D.v.s stokken skæres i små stykker, og hovedet deles i små buketter. Lægges hver for sig. Kartoflen skrældes, og snittes i meget fine skiver, evt med mandolin jern.
En stor gryde med vand bringes i kog. Pastaen og stilke stykkerne kommes i først, og koger sammen. Når der er ca 2 min tilbage af kogetiden, inden pastaen er al-dente, kommes broccoli buketterne og kartoffel skiverne i. Når det er færdig kogt hældes det hele i en sigte, så vandet hældes fra. Kommes tilbage i gryden, hvor det blandes med pestoen.


Eftertanker: Det var en fin måde at servere frisk pasta, som jo kræver lidt sovs eller væde med smag. Kødbollerne smagte hammergodt. De kan også bruge i tomat sovs f.eks.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar