søndag den 27. oktober 2013

Æbletærte med figner

1-2 æbler efter størrelse
ca 50 g tørrede figner
2 dl sukker
2 dl mel
100 g smør
1 tsk bagepulver
1 tsk vanilliesukker
2 æg
De tørre ingredienser til dejen blandes i en skål. Smørret smeltes og blandes i. Æggene røres i et ad gangen. Kommes i bunden af en springform (20 cm i diameter) eller tærteform. Æblerne skrældes og skæres i lidt tynde både, og stikkes ned i dejen. Fignerene hakkes i små stykker og fordeles rundt, og stikkes ligeledes lidt ned. Bages ved 190 g i ca 30 min. Den må gerne blive lidt sprød på overfladen.

Eftertanker: Skøn tærte. Vi fik flødeskum opblandet med lidt græsk yoghurt. Der kunne måske godt have været nogle mandel stykker i, men vi har et par stykker i familien, der ikke er til nødder generelt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar