fredag den 15. november 2013

Tærte med and og champingnon


Der blev andesteg til overs, da vi vi fik Mortens and. Når resterne skal spises, kan man selvfølgelig bare komme kødet i rest sovs, men en tærte er nu langt mere smagsfyldt, alt efter hvad man supplerer med. I køleskabet stod desuden en rest grøn pesto. De to kan sagtens kombineres i en tærte, som f.eks her:
Tærte til 4:
En rulle butterdej leight
en god rest andesteg
ca 2 spsk grøn pesto
2 - 3 rødløg, hakket
ca 250 g champingnon i skiver
5 æg
ca 1½ dl A-38 eller lign.
ca 100 g reven ost
olie til stegning
salt og peber
Butterdejen kommes i et smurt aflangt fad. Pestoen smøres ud over bunden. Andekødet skæres i tern, og bredes ud over. Rødløg og champingnon svitses let ved god varme i olie på en pande. hvorefter det bredes ud over kødet i tærten. Æg, A-38, reven ost og kryddereier blandes og hældes over tilsidst.
Fadet stilles i ovnen ved 200 gr til æggemassen er stivnet, ca ½ time. Vi fik hvidkålssalat med appelsin til.

Eftertanker: Pestoen gav god smag til andekødet. Normalt plejer jeg, at forbage bunden lidt først, det glemte jeg her. Kommentaren fra smagspanelet var, at det var godt, jeg ikke havde gjort det, jeg er ikke helt enig.

1 kommentar:

  1. jeg syntes den er rigtig god kan også bruges med lam og andet overskuds vildt

    SvarSlet