tirsdag den 5. februar 2013

Fersken suppe med rejer

En dejlig velsmagende lynhurtig og nem suppe:
1 stor dåse ferskner
1 dåse flåede tomater
2-3 løg, alt efter størrelse
2 fed hvidløg
3 spsk god karry
2½ dl madlavningsfløde
½ L grønsagsboullion
200 g rejer
smør eller olie til stegning
salt og frisk kværnet peber
Hakkede løg og hvidløg og karry svitses i fedtstoffet et øjeblik, skal ikke brunes. Boullion, tomater og fløde kommes ved og småkoger koger 10-15 min. Tilsæt ferskner i tern, jeg undlader at bruge 1-2 halve ferskner fra dåsen. Lagen kan evt. tilsættes også, jeg gør det sædvanligvis ikke, synes det bliver for sød. Koger op et øjeblik, tilsæt rejer til sidst, de må endelig ikke koge, så bliver de hårde. Smag til med salt og peber.

Eftertanker: skøn krydret velsmagende og lynhurtig ret. Vi elsker supper her i vinter halvåret, også gør det heller ikke noget, at det er nemt en gang imellem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar