søndag den 10. februar 2013

Kalvehjerte gryde med rodfrugter

Ifølge Camilla Plum kan man skære kalvelever i skiver, og stege det som engelsk bøf i ca 5 min, også er det mørt. Det har jeg aldrig prøvet, men det skal da prøves en dag, måske på grillen. Ellers skal det jo simre temmelig længe. 3 timer er mit bud, for at det er mørt og ikke gummisejt. Smagen er kraftig og skønt sammen med rodfrugter, som vi får en del af i vinter halvåret.
Til 6-8 personer:
ca 1200 g kalvehjerte, rengjort vægt
3-4 løg efter størrelse
4 fed hvidløg
smør til stegning
1 spsk paprika (med top)
ca ½ L vand
2 okseboullion terninger
4-5 lauerbærblade
frisk timian og rosmarin, tørret kan også bruges
750 g rodfrugter, jeg brugte denne gang: gulerod, pastinak, knold selleri og jordskokker
1½ dl creme fraiche
2- 3 spsk maizena
salt og frisk kværnet peber
Kalvehjertet pudses for alt fedt og mystiske strenge, og skæres i tern eller strimler. Nogen steder står der at det er en god ide at udvande kødet, så det gør jeg. I koldt vand i ca 15 min.
Løg og hvidløg hakkes og svitses i smør, de skal ikke være brune. Kødet svitses med så det er brunet på alle sider. Paprika, lauerbærblade og grønt krydderi blandes i. Derefter kommes vand og boullion terninger ved. Lad det småsimre ca 2 timer, så kommes gulerødder skåret i mønter i gryden. Når det har kogt endnu ½ time kommes resten af rodfrugter skåret  i terninger og koger med den sidste ½ time.
Creme fraiche og maizena røres sammen og bruges til at jævne sovsen med. Smages til med salt og frisk kværnet peber.

Eftertanker: Det smager skønt især med jordskokker, der giver en dejlig smag til sovsen sammen med timian og rosmarin. Kartoffelmos er godt til denne ret, det fik vi nu først på 2. dagen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar