tirsdag den 3. september 2013

Kotteletter i stegeso med græskar og æble og kokossovsJeg har fornylig fået en keramisk stegeso, har tidligere bare brugt min støbejernsgryde, som jo også er god. Men "dyret" altså soen skal jo afprøves på forskellig vis. Inspireret af  Karry kotteletter af "Noget i ovnen hos bagenørden" kombineret med et stort græskar i køleskabet jeg skulle have brugt noget af, blev det til denne ret til 4 personer:
4 kotteletter
1-2 tsk karry alt efter styrke
olie til marinering
500 g græskar
3 mindre løg eller 1 stort
1 æble
3,5 dl vand
1 svineboullion terning
1 lille dåse kokosmælk (165 g)
salt og peber
ca 30 g kartoffelmos pulver
I en plastpose kommes olie blandet med karry og lidt salt. Kotteletterne lægges i posen og marineres gerne nogle timer, hvis du har tiden til det.
Græskar skæres i grove tern, æble og løg hakkes groft, og alle tre ting blandes og lægges i bunden af  stegesoen. Kotteletterne brunes i marinaden på panden på begge sider. De lægges over grønsagerne i stegesoen. Resten af marinaden på panden overhældes med boullion og kokosmælk og koger lige op. Tilsidst drysses kartoffelmos pulveret sammen med salt og peber, skal ikke koge igen. Sovsen hældes over i fadet, som sættes ind i kold ovn på 200 gr. Mit fad stod i 2 timer, men så længe behøver det ikke at have. Det passede bare med, at jeg skulle ud at ride en tur. Det er fordelen ved simremad, at det gør ikke noget at det får lidt ekstra tid.
Vi fik ris og salat til.

Eftertanker: Det smagte rigtig godt, æblet gav lidt syrlighed til det søde kokos og kød. Tipset med kartoffelmos pulver var rigtig smart, for det jævner, så det bliver en fin sovs istedet for "sjap"Ingen kommentarer:

Send en kommentar