søndag den 1. september 2013

Skinkestang


Inspireret af Hestepigen har jeg sammen med Studenten lavet denne skinkestang. Det er ellers en del år siden at jeg har lavet sådan en. Hestepigen bruger som regel Pikantost i fyldet, men jeg havde en neutral flødeost i køleskabet, så det blev sådan en der kom i sammen med krydderurter. man kan jo lave den i bedste stop madspil stil, for der kan kommes alt muligt forskelligt i.
Til 4 personer:
4 plader butterdej
200 g skinketern
250 g champingnon
1 porre, eller 1 løg
100 g bacon
purløg og persille
200 g flødeost
1 tsk dijonsennep
evt.olie til stegning
salt og peber
æg til pensling
Butterdejen tages ud af fryseren 15-20 min før brug. Champingon rengøres og skæres i skiver, og svitses på panden sammen med bacon ved hård varme. Tages af panden. Porren rengøres og skæres i tynde skiver, og svitses på panden, evt med lidt olie, hvis ikke der er fedtstof nok efter bacon stegningen.
Persille og purløg hakkes, og blandes med flødeosten sammen med dijonsennep og salt og peber. 
Butterdejspladerne lægges i forlængelse af hinanden, men sådan at de hænger sammen, når man ruller dejen ud. Dejen skal rulles ud i en aflang firkant, så den ca passer med bagepladen. På den midterste 1/3 på langs lægges fyldet, dvs skinketern, bacon blandingen, porrer og til sidst flødeoste blandingen. Nu skæres der strimler på skrå i siderne, hvor der ikke ligger fyld. Strimlerne lægges skiftevis fra side til side ind over fyldet, så de dækker helt. Enderne foldes ind over også. Pensles med sammenpisket æg. Sættes i ovnen ved 175 gr varmluft i ca 35 min. Serveres med salat og evt flutes.

Eftertanker: Havde helt glemt at lave skinkestænger, men det er kommet på madlisten igen, for det smager rigtig godt. Det er også praktisk, at man kan variere fyldet efter hvad man har i huset. Kan desuden laves en dag, jeg ikke har fået taget kød op af fryseren om morgenen. Har altid skinketern og bacon i fryseren, hvis ikke der skal bruges kødrester fra dagen før. Butterdej kan man også altid have i fryseren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar