fredag den 10. maj 2013

Brændenælde pesto

Frisk pasta kræver noget væde, enten sovs eller pesto. Da brændenælderne er rigtig gode lige nu, har jeg forsøgt mig med brændenælde pesto. Denne portion passer til 500 g frisk pasta.
100 g brændenælder, små friske skud eller topskud uden grove stilke
3/4 dl olie
saften af ½ citron
1 fed hvidløg
salt
lidt parmesan ost
Brændenælder skylles godt og afdryppes. Kommes i blender med resten af ingredienserne, og blendes helt findelt. Vendes i den kogte pasta.

Eftertanker: Det fungerede fint som pesto, det smagte bare ikke af så meget som jeg havde forventet. Vi fik det sammen med stegte kyllingelår og salat, og det passede godt sammen.
Jeg har senere lavet en pesto af halvt brændenælde, 1/4 persille og 1/4 basilikum. Den var god, og smagte af meget mere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar