onsdag den 8. maj 2013

Brændenældesuppe med kartofler

Brændenælder er meget, meget sunde, på www.dr.dk kan man se en udsendelses række der hedder "Urt" En af udsendelserne handler om brændenælder. Det er ikke kun helsekost entusiaster der taler varmt for den, men videnskabelige undersøgelser viser det også. Her er en mulighed for at bruge "krudtet"/"ukrudtet"
3 personer:
400 g kartofler
2 mellemstore løg
2 fed hvidløg
150 g brændenælde, nye skud eller topskud befriet for grove stilke
7,5 dl  vand, evt +1-2 dl
2 grønsagsboullion terninger
1 dl fløde
salt og peber
Kartoflerne skrældes og skæres i tern. Løgene skrældes og skæres i både. Hvidløgene pilles. Alle 3 ting kommes i en gryde sammen med boullion terningerne og 7,5 dl vand. Koges til kartoflerne er meget møre, ca 20 min. tror jeg. Brændenælderne skylles godt, og kommes ved og koges med ca. 5 min. Indholdet blendes, der suppleres evt med lidt mere vand. Fløden kommes ved, og det hele koges op. Smages til med salt og peber.

Eftertanker: Det smagte dejligt, men vi manglede lige det stegte bacon i tern vi tit plejer at få i grønsagssupper. Et godt grov flutes hører også til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar