tirsdag den 7. august 2012

Boller med kartoffelmos

Havde en rest kartoffelmos, 200 g, det er jo både noget og ingenting. Men boller kan det altid bruges til, og de bliver som regel gode svampede, og kan holde sig friske i flere dage. Gårsdagens boller kom til at se sådan ud:
50 g gær
3,5 dl vand
1 tsk sukker
50 g sesamfrø
50 gr hørfrø
200 g kartoffelmos
200 g grahamsmel
ca 375 g hvedemel
½ tsk salt
Gær og sukker opløses i fingerlunt vand. Kartoffelmosen blandes i sammen med melet og frøene, og røremaskinen kører nogle minutter, dejen skal være lidt klistret.
Hæver ca 1 time, og formes til ca 14 mellemstore boller. Hæver ca ½ time, og bages ved 200 gr i ca 22 min.

Eftertanker: Gode, mættende og holder sig godt, bliver ikke tørre selvom de ligger nogle dage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar