onsdag den 29. august 2012

Kyllinge lasagne med spinat

En fedtfattig ret for 2-3 personer:
250 g kyllinge bryst
1 grønsagsboullion terning
(1½ dl af kogevandet)
350 g optøet spinat
1 dåse hakkede tomater
2 fed hvidløg
1 stort løg
tørret eller frisk oregano
4 ovnklare lagneplader
5 dl mælk
2 tsk maizena
salt, peber
stødt muskatnød
evt revet permesanost
Kyllingekødet koges i vand tilsat grønsagsboullion terningen i ca 20 min. Lad kødet stå i vandet til du er klar til at bruge det, og smid ikke vandet ud.
De hakkede tomater hældes i en gryde sammen med hakket løg og knust hvidløg, oregano og 1½ dl af kogevandet fra kyllingen. Koges i ca ca 20 min. Salt og peber i.
Lidt af mælken røres op med maizena. Resten af mælken hældes i en gryde og varmes op til kogepunktet og maizenablandingen røres i. Koger nogle minutter til det tykner lidt. Salt og peber og muskatnød røres i.
Den optøede spinat drænes for vand, og lægges i bunden af ildfast fad. Kyllinge kødet skæres i tern, og lægges over spinaten. Tomatsovsen hældes over. Lasagne pladerne lægges over og trykkes lidt ned i sovsen.
Mælkesovsen hældes over, og tilsidst drysses permasanosten over.
Fadet sættes i ovnen i ca ½ time ved 200 gr.


Eftertanker: En ret jeg har lavet en del gange. Tømmeren kan rigtig godt lide den, han vil hellere have den end almindelig lagsagne, derfor rækker denne portion også kun til os 2. Skal den række til flere kan man bruge lidt mere kød, og lidt mere væske og lasagne plader. Det afhænger jo også af hvormeget man serverer ved siden af. Vi fik en lille rest flutes fra dagen før, og en lille portion tomat-melon salat.

2 kommentarer:

  1. Spændende metode, vil prøve den næste gang vi laver lasagnelivretten spinat-laks

    SvarSlet
    Svar
    1. Dejligt hvis jeg kan inspirere, men bliver nysgerrig. Hvilken metode plejer du at bruge?

      Slet