fredag den 3. august 2012

Sesampaneret sejfilet med sødekartofler i ovn og karrystegt spidskål

En rigtig god sejfilet, en af dem fra Fiskemanden, er god paneret og stegt på panden. Igår prøvede jeg med sesamfrø i paneringen:
sej filet
halvdelen rasp og halvdelen sesamfrø
salt og friskkværnet peber
æg
margarine til stegningen
Ægget piskes ud, og fisken dyppes i æg og derefter i rasp/sesam blandingen. Steges nogle minutter på hver side.

Kartofler til 2 personer:
1 stor sød kartoffel, ca 400 g
4-5 gulerødder, ca 400 g
2 spsk olie
salt
persille
Kartoffel og gulerødder skrældes og skæres i bjælker, og kommes i ildfast fad. Olien hældes i og blandes rundt. Salt og persille drysses over. I ovnen ved 200 gr i ca ½ time.

Spidskål til 2-3 personer
1 spidskål
olie
1-2 tsk karry
Spidskålen skæres på tværs, ved roden deles den også på den anden led. Steges på panden nogle minutter sammen med karry indtil kålen falder lidt sammen. Den må godt have lidt bid.

Eftertanker: Sesam frøene gav mere smag til fisken, så det er ikke sidste gang at jeg har brugt det i panering. Kartoffel retten passede fint til fisken, og spidskålen smager utrolig godt, det er klart en af mine hofretter for tiden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar