fredag den 10. august 2012

Varm kartoffelsalat ala Esther

Dette er en opskrift som jeg ofte fik som barn, og Esther har opgivet opskriften sådan:
til 3-4 pers:
1,5 kg kartofler
2 løg
1,5 dl vand
1,5 dl eddike
1 god skive smør??, jeg brugte ca 40 g
1 tsk sukker
salt og peber
Kartofler koges med skræld på og pilles, skæres i skiver og afkøles. Det er vigtigt at de afkøles, ellers bliver det let til mos. Kog evt kartoflerne med skræld på, mens du spiser morgenmad ellers smører madpakker. Hæld dem ud på en bakke og læg et viskestykke over til du kommer hjem fra arbejde. Så er det let lige at pille dem, og lave resten til.
Løgene skæres i tynde skiver og koges blanke i vandet.
Smør, eddike og sukker tilsættes og koges op.
Kartoflerne tilsættes og gryden simrer svagt til kartoflerne er varme. Salt og peber tilsættes.
Der kan evt tilsættes lidt mere eddike, hvis sovsen er blevet for tyk. Er den for tynd, lidt mere smør, men vurder det først, når kartoflerne er varmet op, da det kan ændre sig.

Eftertanker: kan huske at jeg rigtig godt kunne lide det som barn, og det kan jeg stadig. En god grill pølse til, vi fik ringrider pølser, en god stærk sennep og lidt salat. Ja det er ikke så dumt endda. Fodbold entuisiasten er ikke så vild med løg, men heri har han ikke noget imod dem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar