lørdag den 4. august 2012

Osso buco, den nemmeste og mest taknemmelige gryderet der findes

Osso buco er bare så nem at lave, og er utrolig velsmagende, men det kræver, at man går i gang i god tid inden man skal spise, for gryden skal koge 2½-3 timer, men passer fuldstændig sig selv.

Til 3-4 personer:
4 stk osso buco ca 1100 g
4-6 gulerødder efter størelse
2 mellem store løg
margarine
1 dåse hakkede tomater
2 dl boullion
1½ dl hvidvin, kan erstates af mere boullion
evt 2 lauerbær blade
timian
salt og peber
maizena
Der klippes eller skæres i kanten af kødet flere steder, så kødet ikke krøller under stegningen. Kødet brunes godt på begge sider.
Løgene hakkes, og kommes i gryden og brunes med til de er blanke.
Gulerødderne skrældes og skæres på tværs i 1 cm stykker, og kommes i gryden sammen med tomater og væde og krydderier.
Skal nu simre svagt i mindst 2½ time til benene falder af kødet, og kødet er så mørt at det kan tygges med øjenbrynene. Benene og evt sener tages op, og sovsen jævnes med maizena oprørt i vand. Der kan evt suppleres med lidt mere vand, hvis der er for lidt sovs.
Eftertanker: Som sagt den mest nemme og velsmagende gryderet der findes. Fodboldentusiasten der meget sjældent kommentere maden, kiggende op fra tallerknen og sagde: "hvad er det, det smager bare hammergodt" Jeg laver kartoffelmos og salat til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar