lørdag den 28. april 2012

Havremakroner med mælkebøtteblomst


Nu er mælkebøtteblomsterne sprunget ud, så nu er det tid at eksperimentere med dem i maden. Det blev igår til Havremakroner med mælkebøtteblomster fundet i "Mælkebøtten i mad og medicin" af Anemette Olesen.
50 g blødt smør
75 g sukker
10 blomster af mælkebøtte pillet af hovedet
1 æg
25 g hvedemel
½ tsk bagepulver
100 g havregryn
reven skal af en lille citron
Smør og sukker røres blødt med den gule bund af mælkebøtteblomster og ægget røres i. Bagepulver røres med hvedemelet, og det røres i mælkebøtterblomster blandingen sammen med havregryn og citronskal.
Sættes på bageplade med 2 te skeer. Bages i ca 10-12 min ved 200 gr.

Eftertanker: De var nemme og hurtige at lave, og under bagningen bredte der sig en liflig duft af citon og mælkebøtteblomster. Kagerne smagte også rigtig godt. Nu er udfordringen blot at lade dem blive i dåsen til de skal serveres for gæster.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar