mandag den 2. april 2012

Ørred i ovnen med hjemmelavet frisk pasta og stegt spidskål


Ørred:
En hel ørred side 5-600 gr
2 rødløg
3 tomater
2 dl fiskeboullion eller hvidvin
Timian
Fisken skylles, evt renses, og lægges med skindsiden nedad i bunden af et ildfast fad.
Rødløg hakkes og svitses og lægges over fisken.
Tomater skæres i skiver og fordeles over. Timian drysses over.
Boullionen hældes over fadet som sættes i ovnen i 25-30 min.
Efter ca 15 min hældes lidt at væsken fra bunden af fadet op over fisken.



Hjemmelavet frisk pasta.:
250-300 g Durum hvedemel (alm. hvedemel kan anvendes)
3 æg
½ tsk salt
1 spsk olie
Start med 250 g mel som lægges i en bunke på bordet, og lav fordybning på midten for æg og olie og salt lægges i. Æg m.m piskes let sammen med en gaffel og melet piskes i efterhånden. Hvis dejen kan tage lidt mere mel æltes det i lidt efter lidt. Den oprindelige opskrift er på 300 g, men med alm. æggestr. synes jeg ikke den kan tage meget mere end 250 g. dejen skal æltes glat og ensartet. Hvis dejen ikke bruges med det samme, skal den opbevares under et fugtigt viskestykke.
Rul dejen ud så tynd at den kan komme i pasta maskinen. Først rulles den ud i plader, dernæst i tynde eller lidt tykkere strimler.
Koges aldente i vand med lidt olie og salt i.


Stegt spidskål:
1 spidskål
olie
2 tsk karry
Spidskålen skæres i strimler på tværs, tættest på stokken halvveres skiverne på tværs.
Kålen svitses på panden i olie, når den er ved at falde sammen fordeles karry over og steges med.
Det tager ikke mange min at lave dette tilbehør som smager vidunderligt.



Eftertanker:  Se det er en ret, der smager som englene synger. Har først fornyligt fundet pasta maskinen frem igen, den har stået i skabet i en del år. Det er helt sikkert at den vil komme i brug igen. For det er nemt og smager nøjagtigt som det købte.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar