tirsdag den 3. juli 2012

Farsbrød med krydderurter og ost

Jeg er stor tilhænger af farsbrød, man kan variere det i det uendelige og bruge hvad man har, og det passer sig selv i ovnen, mens man kan lave alt muligt andet. Dagens udgave til 8 personer lyder sådan her:
750 g oksefars
500 g fars af kalv/flæsk, det kan også være rent oksefars
1 stort løg, hakket
3 æg
2 dl havregryn
3 dl af en dåse hakkede flående tomater
salt og friskkværnet peber
en stor håndfuld krydderurter, jeg brugte persille, basillikum og oregano, let hakket
200 g revet mozzarella ost
lidt rasp til at drysse over farsbrødet
De 2 slags fars blandes med løg, æg, havregryn, tomater med væde og salt og peber.
Farsen bredes ud på et stort stykke bagepapir i et rektangel på længde med det fad der skal bruges.
Krydderurter fordeles ud over, og derefter osten.



Nu rulles farsen som en roulade på den lange led.
Flyttes over på fadet med samlingen nedad.
Rasp drysses over.
Sættes i ovnen ved 200 gr i 1 time.


Eftertanker: Det smagte rigtig godt. Farsbrød kan være meget neutral i smagen, men ikke dette her, det smagte af noget. Vi fik fuldkornspasta med pesto + salat og flutes. Ovn kartofler ville også være godt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar