onsdag den 18. juli 2012

Marineret okselårtunge på grillen

Når man får ½ eller 1/4 kvie i fryseren er der jo som regel flere udskæringer man ikke så tit møder i køledisken. Her bl.a. okselårtunge, som man bruger til at lave saltkød af. Det har jeg også gjort flere gange, det er meget let, og smager godt synes jeg, men Tømmeren der spiser mest pålæg, synes ikke det er noget. En anden rigtig god mulighed er at stege lårtungen på grillen, det bliver rigtig godt. Lårtungen er et stykke magert regulært kød. Man kan marinere kødet med en købt grill marinade eller lave en selv. Det gjorde jeg lidt på slum af olie, soja, balsamico, salt og timian. Under min opskrift på marineret oksebov er opgivet et forslag til opskrift på dette. Det er godt hvis den kan ligge i marinaden fra morgen til aften, ellers bare nogle timer.
Lårtungen vejer godt 1 kg, måske op til 1200 g og skal have ca 5 kvarter på inddirekte varme på kugle grillen. Stege termometeret skal vise omkring 75 gr.
Billedet er taget af den kolde rest dagen efter. Man kan godt ane strukturen i kødet er ligesom saltkød. Den kolde rest kan evt. skæres op til pålæg, men er også perfekt til en kold kødsalat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar