fredag den 6. juli 2012

Pizza med kartoffel, chorizo og brie

Tømmeren havde købt en kæmpe brie, det er lige meget nok til bare at bruge på morgen bollerne. Derfor faldt valget på at lave en pizza med brie:
Dej:
25 g gær
3 dl lunken vand
500 g pizzamel, eller 250 g pizzamel og 250 g durummel
2 tsk salt
2 tsk olie
lidt olie
Fyld:
5-6 kartofler
1-2 løg efter størrelse
150 g shorizo pølse i skiver
ca 100 g brie, anden ost kan også bruges
frisk (eller tørret) oregano
lidt olie
Gæren udrøres i vandet, resten af  ingredienserne røres i. Æltes godt. Deles i 2 kugler, som smøres let med olie. Sættes til hævning 1 time i skål under viskestykke. Rulles ud i tynd lag til 2 pizzaer, og hæver igen ½ time på bagepapir og under fugtigt viskestykke.
Bundene smøres let med olie. Kartoflerne skæres papirtyndt på madolin jern eller lign. og lægges på bunden. Løget skæres i tynde skiver og lægges på. Pølsen fordeles over + brie i små tynde klatter. Drysses med oregano.
Den ene pizza skubbes over på den brandvarme bageplade og bages 10-15 min ved 230 gr. Den anden bages bagefter.

Eftertanker: Det er faktisk 1. gang jeg har lavet kartoffelpizza, men absolut ikke sidste. Den salte shorizo var rigtig god sammen med kartoffel. Den smagte bare rigtig godt, vi spiste så vi var ved at revne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar