lørdag den 14. juli 2012

Lasagne med laks og spinat

Vi har så meget dejlig laks i fryseren, efter vi havde besøg af fiskemanden. Det giver anledning til at lave forskellige retter med laks, og ikke bare den marinerede udgave der steges på panden, som jeg ofte tyer til.
Lasagne til to:
6 lasagne plader
300 g spinat, optøet
250-300 g fersk laks
2 dl mælk
2 løg, mellemstørrelse
2 store tomater
1 spsk maizena
2 tsk salt
basilikum blade, evt tørret
lidt reven ost
olie
Lasagne pladerne forkoges hvis det ikke er forkogte der anvendes.
Spinaten koges sammen med 1½ dl mælk + salt. Den ½ dl mælk røres med maizena, og koges med så det jævner lidt. Det skal stadig være tyndt, da der skal være væde til at suge for pladerne.
Løgnene skæres i ringe eller hakkes, og de svitses i olie. De skal kun være blanke, ikke brune.
Tomaterne skæres i tynde skiver.
Laksen skæres i tern.
I et ildfast fad lægges nu et lag spinat, plader, tomat, baslikum, løg og laks, også forfra igen med alle lag. Der sluttes med spinat, og der drysses reven ost over tilsidst.
Sættes i ovnen ved 200 gr i ca ½ time.

Eftertanker: Spinat og laks sammen går man aldrig fejl af. Det smager rigtig godt. I retten er der også tilpas mange grønsager i så man ikke behøver salat eller andet tilbehør ved siden af. Bare flutes til.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar