mandag den 20. august 2012

Elsekage, marengslagkage med chokolade og nødder

Dette er opskriften på en succes, Elsekagen, det hedder den i vore kredse, og det gør den fordi en venindes venindes mor hedder Else, og derfra kommer opskriften. Den er bare altid en succes, og let at lave. Det tager dog lidt tid, hvis man skal lave 2 kager, da hver bund skal bage 25-30. min. Der går 2 bunde til en kage.Vi var igår 10 mand om 2 kager, og der var ca ½ tilbage.
En Elsekage:
5 æggehvider ( husk at gemme blommerne til noget andet, jeg bagte brød i dag af dem)
150 g sukker
50 g hasselnødder, hakkes
50 g mørk chokolade, hakkes
2½ dl piskefløde
olie til at smøre bagepapiret, VIGTIGT
Æggehviderne piskes helt stive, sukkeret hældes i og der piskes igen. Chokolade og nødder vendes i. Portionen deles på 2 plader med smurt bagepapir (ellers kan man ikke få dem hele af efter bagning). De skal have størrelse som en middags stor tallerken.
Bages ved 175 gr i 25-30 min, afkøles.
Fløden piskes og smøres ud på den ene bund, den anden lægges over.
Den kan lægges sammen umiddelbart inden serveringen, så er bundene sprøde. Man kan også lægge den sammen og sætte den i køleskabet nogle timer. Så er bundene lidt bløde, men det smager også godt.
Eftertanker: Kagen er bare altid god, og kan bruges til både dessert og kaffebord.  

1 kommentar: