fredag den 20. juli 2012

Lavendel småkager med marcipan

Nu blomster lavendel buskene i haven, både en fryd for øjet og lugte sansen. Har taget stilke fra til tørring, men den friske blomst kan også bruges. Fra Amos bagebog "Året rundt 3" har jeg brugt opskriften på kattetunger, men udskiftet appelsin skal med lavendel.
115 g hvedemel
50 g rå marcipan
100 g smør eller margarine
45 g sukker
10 stilke lavendel blomst eller 3 spsk blomst
Marcipanen røres med halvdelen af smørret. Resten af smørret og sukker og hvedemel røres i. Lavendel blomsterne nulres af stilkene, og blomsterne røres i dejen.
Udrulles på meldrysset bord til godt ½ cm tykkelse, og udstikkes med form eller glas.
Bages ved 200 gr i 6-8 min, til de bliver svagt lysebrune.

Eftertanker: Har brugt dem til is anretning, det ser rigtig fint ud med hjerterne og de små blå prikker i. Når man bidder i den, får man både en svagt duft og smag af lavendel, lækkert. De passer rigtig fint sammen med is, men som småkage alene synes jeg de smager for meget af smør, hvilket jeg ikke er helt så vild med.

2 kommentarer:

  1. Man kan sikkert eksperimentere sig frem til en lidt mere spændende dej med mindre smørsmag - mere marcipan, havregryn eller lignende. Blomsterne ser utroligt fine ud - god ide.

    SvarSlet
  2. Ja opskriften skal der arbejdes videre med, og havregryn er et godt bud, tak for det.
    Louise

    SvarSlet