søndag den 24. juni 2012

Hyldeblomstkage

Jeg har ikke kræfter til at stå i køkkenet i flere timer ad gangen, når vi skal have gæster, men hvis middagen er ordentlig planlagt, og jeg vælger f.eks dessert jeg kan lave dagen før, ja så kan det sagtens lade sige gøre. Derfor faldt valget også på denne Hyldeblomstkage fra Arla, der skal laves dagen før, og sættes i køleskabet.
Bund:
5 æg
200 g flormelis
100 g hvedemel
125 g kartoffelmel¨
3/4 tsk bagepulver
Creme:
500 g kvark
200 g neutral flødeost
50 g flormelis
1 tsk hyldeblomstdrik, koncentreret

4 stk konc. hyldeblomstdrik

Æggehviderne piskes stive, flormelis blandes i, og det piskes luftig. Vend forsigtig æggeblommerne i skiftevis med mel, kartoffelmel og bagepulver, der er blandet sammen. En bradepande 30 x 40 cm fores med bagepapir. Dejen hældes i, og fordeles jævnt ud, så det er lige tykt over det hele. Bages 15-18 ved 175 gr.
Et viskestykke lægges over mens bunden afkøles.
Ingrediencerne til cremen blandes.
Bunden deles på tværs, og lægges over på et rent stykke bagepapir. De 4 tsk hyldeblomstdrik dryppes fint fordelt over bunden,
Cremen fordeles over den ene bund, og den anden lægges forsigtigt over.
Pakkes ind i bagepapiret, og stilles i køleskabet til næste dag.
Glassur laves med hyldeblomst koncentrat og vand og flormelis og smøres over inden servering. Serveres med vandmelon eller honningmelon. Tømmeren havde fundet en grønlig melon med hvidt kød, der minder om honningmelon. Den var rigtig god til.

Eftertanker: Kagen var god, men glasuren var for sød, den kunne godt undværes. Det gjorde ikke noget at den kom til at smage af lidt mere hyldeblomst, man kan rolig komme mere i. Det var frisk med melon til. Friske jordbær ville sikkert også være gode til. Vi var 8 om kagen, men der var nok til 10-11 personer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar