søndag den 17. juni 2012

Jordbærmarmelade med lakrids og vanilie

Jeg plejer bare at lave almindelig jordbær marmelade, hvilket vi faktisk altid har på lager. Så faldt jeg over denne opskrift i "Idenyt" der kom først på ugen. Den skulle prøves. Vi er så heldige at Tømmerens forældre er gavmilde givere af deres udbytte af forskellige bær. Vi modtager indimellem en bæreposefuld til fryseren, også laver jeg efterhånden. Det smager bedst, når det ikke har stået for længe.
Min version:
500 g jordbær
korn fra ½ vaniliestang
saft fra ½ citron
revet skal af ½ øko citron
8 tsk lakridspulver
3 dl sukker
1 tsk rød melatin
Jordbær, vanilie, citron saft og skal + lakridspulver, hældes sammen i en gryde og koges nogle minutter.
Næsten alt sukkeret tilsættes og det koger ca 5 min.
Resten af sukkeret blandes med melatin, og det drysses langsom i under omrøring, mens det koger. Koger ca 2 min. Hældes på glas, jeg fik 3 små ud af det.

Eftertanker; det smagte da fint, måske lidt for sødt, men synes ikke det smagte af lakrids. Måske er mit lakrids for groft. Tror nu bare at jeg holder mig til min almindelige opskrift på jordbærmarmelade som lyder sådan her:
500 g jordbær
250 g sukker
Koges sammen ca 5 min, lidt sukker blandes med melatin, og det koges igen i 2 min, hældes på glas. Nemt og godt.

2 kommentarer:

  1. Det skal være rigtig lakridspulver - dvs. det må ikke være lakridsrodspulver. Med rigtig lakridspulver fås en meget fin eftersmag af lakrids, der bare smager af MERE!!!!

    SvarSlet
  2. Ja jeg tænkte også at det måske var sådan det hang sammen, men synes heller ikke at vanillie og citron tilførte noget positivt til smagen, så jeg bliver nok bare ved den gode gammeldags opskrift.
    Louise

    SvarSlet