søndag den 10. juni 2012

Kirsebæris, en fedtfattig og en fløde version

Jeg havde nogle kirsebær i fryseren, og nu skal der snart ryddes op, inden den nye sæson frugt og bær er klar til høst.
Fedtfattig version:
Kirsebær, ca ½ kg, når stenene er fjernet godt 2 dl incl saft
1½ dl vand
1½ dl sukker
ca 5,5 dl græsk yoghurt 2 %
Sukker og vand koges nogle minutter, og kirsebærene kommes i gryden og koges med i 10 minutter.
Afkøles i mindst 1 time. Den græske yoghurt blandes i, og det hele kommer i ismaskine, hvis du har sådan en. Ellers kommes det i fryseren, og der røres i isen hver ½ time nogle gange, for at undgå iskrystaller,
Fløde version:
Dern græske yoghurt erstattes med 4 dl piskefløde der piskes til små toppe, og blandes med kirsebær blandingen.

Eftertanker: Den er rigtig god og frisk og ikke for stærk. Jeg er ikke til den stærke smag af danske kirsebær friske, jeg synes at de er for stærke. Hvis du gerne vil have isen mere stærk kan du bruge 3 dl færdig udstenede kirsebær istedet for 2 dl. Kirsebær elskerne der spiste med ved bordet synes nu også isen var tilpas stærk. Kirsebær og chokoladekage passer rigtig godt sammen, så det fik vi.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar