tirsdag den 22. maj 2012

Burgerboller med solsikkekerner


Vi skulle ud og hente ny "dyt" til Mor her til aften, og det koliderede lidt med aftensmaden. Samtidigt var vejret skønt, så hvorfor ikke lave en tur ud af det. Derfor stod aftensmaden på medbragte Burgerboller, opskriften er nem, og lyder sådan her:
50 g gær
1 L koldt vand
1 spsk salt 
Ca 1350 g mel, denne gang: 350 g fuldkornsrugmel, 200 g rugmel og 800 g hvedemel
150 g solsikkekerner
Gær udrøres i vand, salt og mel og solsikkekerne røres i. Røremaskinen kører mindst 5 min. Det bliver en lind lidt klistret dej.
Hæver i 2 timer. Laves til 20-22 boller, fordelt på 2 plader. De flyder godt ud, hvilket er en fordel, når det er til burgerboller.
Efterhæver ½-3/4 time.
Bages ved 215 gr i ca 20 min.


Eftertanker: opskriften er god, gammel kending, som jeg har lavet mange gange i forskellige variationer. Bollerne blev fyldt med en skive hamburgerryg, vi koger altid et helt stykke hamburgerryg som vi skærer op til pålæg, en skive ost, rødløg, tomat og rød peber.

Sådan var vores udsigt, ja så smager alt jo godt

Ingen kommentarer:

Send en kommentar