tirsdag den 8. maj 2012

Farsbrød med soltørrede tomater og ukrudt

Jeg er mest til farsbrød, noget man kan bikse sammen også ind i ovnen, det der med at stå og passe en pande, nej det er ikke mig. Vi havde nogle skiver bonde skinke der skulle bruges derfor blev det sådan:
500 g flæskefars
50 g brændeælde og skvalderkål (friske skud eller topskud)
3 spsk hakkede soltørrede tomater i olie
1 spsk olie fra tomaterne
1 æg
½ dl rasp
salt og peber
5-6 skiver skinke eller bacon
2,5 dl boullion
Brændenælde og skvalderkål skylles og klippes lidt i mindre stykker, og blandes i farsen med tomater, olie, æg og rasp og krydderier.
Formes til et brød, lægges i et ildfast fad, og skinken eller bacon lægges over.
Boullionen hældes ved.
Bages ved 200 gr i 45-50 min.
Boullionen hældes fra og kan bruges til sovs.

Eftertanker: Brændenælde og skvalderkål havde ikke afgivet så meget smag som forventet, men de soltørrede tomater havde givet en rigtig god smag. Tømmeren var lidt skuffet over at skinken ikke smagte af så meget som bacon, ellers synes han det var godt. Dagen efter smagte det rigtig godt kold som pålæg, der kunne man smage det grønne meget tydeligere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar