mandag den 7. maj 2012

Solbær-æbletærte bagt på grillen

Nu skulle det prøves, at bage en kage på kuglegrillen efter stegen kom af.
Til 6 personer:
175 g smør eller margarine
75 g mandler
150 g havregryn
75 g rørsukker
3 spsk hvedemel
200 g optøede solbær
4-5 æbler
2 spsk flormelis
Der røres en smuldredej af smør, hakkede mandler (skal ikke smuttes), havregryn, rørsukker og hvedemel. Jeg lavede dejen aftenen før, og opbevarede i køleskabet.
En folie bakke ca 23 x 30 cm smøres med olie.
Æblerne skrældes og skæres i både, de blandes med de optøede solbær med saft med det samme, så æblerne ikke bliver brune. Blandingen fordeles i foliebakken, og der sigtes ca 2 spsk flormelis over.
Smuldredejen fordeles over tilsidst. Jeg lavede den klar nogle timer før, og satte den i køleskabet.
Blev som sagt sat på grillen efter stegen kom af. Efter ca ½ time kiggede jeg, den var ikke bagt, og det virkede som om der var for lidt varme på. Lettede lidt på låget, så der kommer luft ind, både i siden og ved hullerne i top, det giver mere varme. Derefter tog det ca 20 min, så var den klar. Blev serveret med en blanding af flødeskum og creme fraiche.


Eftertanker: Den smagte godt. Hestepigen synes den smagte lidt af røg, det viste sig at den ene ende var lidt røget, den anden ikke. Bypigen og hendes Mekaniker tog 2 gange, den passsede lige til 6 personer. Det er ikke sidste gang, det er prøvet. Næste gang skal det være med rabarber og jordbær. Måske skal man putte lidt ekstra kul på, så den kan holde god varme uden man sætter cirkulation på. Det er nok cirkulationen, der har givet lidt røgsmag?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar