tirsdag den 29. maj 2012

Tærte med kylling og gorgonzola

Tærte er godt. Havde taget et kyllingbryst op til en salat med kylling, men en tærte trængte sig på istedet.
Dej:
50 g havregryn
75 g rugmel
75 g hvedemel
knap ½ dl olie
1 dl vand
Fyld:
1 stort kyllingebryst i tern, marineret i en plastik pose med olie og krydderier
        (f.eks: karry, salt, peber og hvidløgsblanding) et par timer
½-1 pakke bacon, ca 80 g
1 rød peber i tern
125 g optøet spinat, drænet
2 store forårsløg, snittet
1 håndfuld frisk basilikum, kan udelades
3 æg
2 dl creme fraiche 9%
50 g reven ost
75 g gorgonzola
salt og peber
Dejen røres sammen, hviler gerne ½ time på køl, kan også ligge til næste dag. Rulles ud og lægges i tærteform, behøver ikke at blive smurt pga olien i dejen. Bages i ca 10 min ved 200 gr.
Kyllinge kødet drypper lidt af, hvis det sejler i olie marinade. Svitses på en pande sammen med bacon.
Kødet lægges i den forbagte bund sammen med grønsagerne og basilikum.
Gorgonzola fordeles i klatter rundt på tærten.
Æg blandes med creme fraiche, reven ost og salt og peber og fordeles over.
Bages ved 200 gr i 30-35 min.

Jeg serverede en salat til af iceberg, tomat, mango, rødløg og feta.



Eftertanker: Det er den bedste tærte, jeg har lavet længe. Kyllinge kødet var svampet og lækkert. Man kan sagten komme det dobbelte spinat i, jeg havde bare en lille rest som lige passede, også udelade basilikum istedet. Det er det der er godt ved madtærter, at man kan variere lige efter hvad man har, i bedste stop madspild stil.

1 kommentar: