Fra Kristinas køkken fandt jeg denne dejlige kokoscreme, hun havde brugt til blomme trifli. Jeg har så mange jordbær i fryseren igen, så det var oplagt at forsøge at bruge cremen til jordbær. Det passer fint sammen, rigtig fint. Makronerne skulle egentlig dryppes med portvin, men det er drengene ikke vild med, så det blev hyldeblomst saft istedet. Det fungerede også fint.
Kokoscreme efter min udgave:
1½ dl kokosmælk
2 spsk kokosmel
2 spsk sukker
3 spsk mælk
2 spsk maizena (strøgne)
2 æggeblommer
1 tsk revet citronskal
1 dl fløde
Kokosmel, kokosmælk og sukker koges op i en gryde.
Æggeblomme, mælk og maizena piskes sammen i en skål. Halvdelen af kokoscremen hældes over i æggeblandingen imens der piskes. Det hele røres sammen i gryden mens der piskes. Citronskal kommes i, og cremen koges lige igennem til den tykner. Sættes i køleskabet til den er helt kold.
Fløden piskes stiv og røres sammen med cremen lige inden trifllien samles i et glas.
Jordbærgrød til trifli: (laves lidt syrlig, da triflien ellers bliver for sød)
325 g jordbær
75 g sukker
1/4 dl vand
½ spsk maizena
Jordbær og sukker koges sammen i en gryde til ca halvdelen af jordbærene er kogt ud.
Maizena røres op med vand, og blandingen røres i jordbærene. Koges op et øjeblik. Sættes på køl.
100 g makroner smuldres i 5 dessertglas
10 tsk konc. hyldeblomst saft fordeles over makronerene (alternativ: portvin)
Jordbærgrøden fordeles over makronblandingen og kokoscremen fordeles over til sidst.
Sættes i køleskabet mindst 1 time inden servering.
Eftertanker: cremen var bare rigtig god, den vil jeg helt klart bruge i andre sammenhænge også. Sammensætningen var også fin, og man kunne svagt smage hyldeblomsten i makronerne. Der var begejstring ved bordet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar