Ca 12 store scones:
500 g god hvedemel
80 g smør
80 g sukker
2 æg
5 spsk bagepulver
250 g mælk
Melet kommes i en skål, men 40-50 g tages fra til udrulning. Smøret skæres i små klatter, og kommes i melet og gnides ud i melet, så det ligner rasp. Sukker og æg og bagepulver røres i med en ske. Mælken røres i af 2 gange. Dejklumpen vendes ud på bordet på det resterende mel, hvor det æltes forsigtigt. Rules ud 2-3 cm tykt og stikkes ud med ca 8 cm i diameter. Pensles kun på toppen med sammenpisket æg med en knivspids salt i. Bages ved 220 gr i ca 15 min.
Eftertanker: De smager skønt, kan godt blive afhængig af denne opskrift, selvom det kun er hvedemel de er bagt af. Resten af det sammenpiskede æg kan lige røres op med en anelse mælk og kartoffelmel, og sættes ind i ovnen i bunden mens du bager scones, så har du en lille mini omelet.
Jeg vil gære opmærksom på, at det skal være 5 teskefuld(25g) bagepulver og IKKE spiseskefuld.
SvarSletvh Ulla